Θεραπεία με οζονοποιημένο νερό από το στόμα . Ποιά είναι η αλήθεια;

Η θεραπεία με όζον είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες και ουσιαστικά χωρίς παρενέργειες. Έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στον έλεγχο λοιμώξεων, φλεγμονών αλλά και πολλών άλλων χρόνιων παθήσεων.
Τα τελευταία χρόνια έγινε ευρύτερα γνωστή στην χώρα μας με την παρουσίαση οικιακών συσκευών που παράγουν όζον. Αυτές οι συσκευές είναι κατασκευασμένες για εξωτερικές χρίσεις. Όπως απολύμανση χώρων, καθαρισμό λαχανικών και φρούτων και πολλά άλλα. Στην τηλεόραση και σε έντυπες διαφημίσεις προβάλλονται ότι είναι ειδικά φτιαγμένες για κατασκευή νερού το οποίο μπορούμε να καταναλώνουμε και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες 5-6 ποτήρια την ημέρα, δηλαδή 1,5-2 λίτρα την ημέρα.
Οι θεραπευτικές μέθοδοι με πόσιμο όζονοποιημένο νερό είναι καλά μελετημένες από πολλά χρόνια υπάρχουν μάλιστα ειδικές συσκευές για αυτή την χρίση. Όλες αυτές χρησιμοποιούν καθαρό ιατρικό οξυγόνο και όχι τον αέρα που αναπνέουμε.
Αλλά για καταλάβουμε τι σημάνει αυτό ας δούμε πρώτα τι είναι το όζον και πώς παράγεται.
Το όζον είναι μια αλλοτροπική μορφή του οξυγόνου και είναι αέριο και μάλιστα ασταθές που διασπάτε ταχύτατα σε οξυγόνο. Την καλύτερη διαλυτότητα στο νερό την παρουσιάζει στους 4C περίπου και σε αποσταγμένο νερό. Σε αυτή τη θερμοκρασία μπορεί να συντηρηθεί για αρκετές ώρες. Σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και με το φώς διασπάτε άμεσα σε οξυγόνο. Εδώ πρέπει να θυμηθούμε ότι ο ατμοσφαιρικός αέρας αποτελείται από 80% άζωτο και 18-19% οξυγόνο και από άλλα ευγενή αέρια. Δηλαδή η σχέση στο ατμοσφαιρικό αέρα είναι χοντρικά 1 μέρος οξυγόνου και 4 μέρη άζωτο.
Ας προσέξουμε ιδιαίτερα αυτό το σημείο !
Η συσκευές που είναι ειδικά φτιαγμένες για την παρασκευή όζοντος προς εσωτερική χρήση κανονικά χρησιμοποιούν καθαρό ιατρικό οξυγόνο που φθάνει σε καθαρότητα 99,9% δηλαδή πρακτικά το 100%.
Γιατί όμως αυτό;
Γιατί δεν χρησιμοποιούν αέρα ατμόσφαιρας;
Διότι το όζον παράγεται μέσα σε ένα θάλαμο σπινθηρισμού δηλαδή σε ένα σκοτεινό σωλήνα που δημιουργούνται μικροί κεραυνοί. Όταν αυτός ο θάλαμος τροφοδοτείται με καθαρό οξυγόνο στην έξοδο του θα βγάλει ένα μίγμα οξυγόνου / όζοντος όπου η συγκέντρωση του όζοντος εξαρτάται άμεσα από μια σειρά παραμέτρων - συνθηκών που επικρατούν εκείνη τη στιγμή στο σκοτεινό θάλαμο εκκενώσεων: τον βαθμό των ηλεκτρικών εκκενώσεων από την ταχύτητα που τρέχει το αέριο, από την υγρασία και από την θερμοκρασία που επικρατεί. Δηλαδή με άλλα λόγια, άλλη η συγκέντρωση του όζοντος θα παράγει μια συσκευή το καλοκαίρι με 35-38 βαθμούς και άλλη το χειμώνα με 17-20 βαθμούς.
Αυτά συμβαίνουν όταν η διαδικασία γίνεται με καθαρό οξυγόνο. Τι συμβαίνει όταν αυτό συμβαίνει χρησιμοποιώντας ατμοσφαιρικό αέρα που περιέχει μόνο 19% οξυγόνο;
Στον θάλαμο σπινθηρισμού εισέρχεται και άζωτο μάλιστα σε ποσότητα 4 φορές μεγαλύτερη από το οξυγόνο. Για το οξυγόνο θα ισχύσει ότι έχουμε αναφέρει και πριν αλλά και για το άζωτο αντίστοιχα και σε πολλαπλάσιο βαθμό.
Έχουμε λυπών με αυτόν τον τρόπο παραγωγή από το άζωτο νιτρωδών ουσιών ίδιας φύσης με αυτά που χρησιμοποιούμαι να λιπάνουμε τα χωράφια ή σαν αυτά που χρησιμοποιούνται σαν συντηρητικά στα αλλαντικά.
Αυτές οι ουσίες αποτελούν γνωστά καρκινογόνα. Μάλιστα για τα νιτρώδη έχει υπολογισθεί ότι αν ένα άτομο καταναλώνει ένα λουκάνικο την ημέρα που περιέχει μια ελάχιστη ποσότητα νιτρωδών έχει 40% μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξει καρκίνο του γαστρεντερικού.
Δυστυχώς οι συσκευές που παράγουν όζον από τον αέρα της ατμόσφαιρας παράγουν μια πολύ μικρή ποσότητα όζοντος και μια τετραπλάσια ποσότητα νιτρωδών ουσιών. Μάλιστα υπάρχουν τουλάχιστον 2 εταιρίες που αναλαμβάνουν την λίπανση των εδαφών μέσω ακριβώς αυτής της διαδικασίας.
Όλα αυτά θα σας έχουν προβληματίσει, βλέπουμε ότι το μίγμα που παράγεται δεν περεχεί μια ωφέλιμη ποσότητα όζοντος αλλά και τοξικές ουσίες. Φυσικά η μικρή ποσότητα όζοντος που παράγεται μπορεί να έχει μια εξαιρετικά ωφέλιμη έως και θεραπευτική δράση σε μια μυριάδα από χρόνιες παθήσεις. Όμως παραμένει ένα τεράστιο ερώτημα τα καρκινογόνα νιτρείδια που παράγονται τι θα προκαλέσουν στον οργανισμό μετά από 4-5 χρόνια; Αυτό ουδείς το γνωρίζει και καμία εταιρία στον κόσμο δεν πουλά αυτές τις συσκευές για παραγωγή όζοντος για εσωτερική χρίση με αέρα ατμόσφαιρας. Με άλλα λόγια αυτή τη στιγμή γίνεται ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα στον άμοιρο ελληνικό πληθυσμό για το τι μπορεί να προκαλέσει ένα μεταβαλλόμενο σε σύνθεση μίγμα διαλυτών αερίων στον ανθρώπινο οργανισμό.
Προσοχή η οζονοθεραπεία αποτελεί μια φυσική μέθοδο θεραπείας με εκπληκτικά αποτελέσματα, εξαιρετικά ασφαλή σε έμπειρα χέρια και με κατάλληλο εξοπλισμό, αλλά όχι όπως παρουσιάζεται μέσα από αυτές τις απλές συσκευές.
Είναι τόσο αποτελεσματικό που αυτή η μικρή μεταβαλλόμενη ποσότητα που παράγουν προκαλεί σημαντικές βελτιώσεις σε συμπτώματα τόσο ώστε να γίνεται δημοφιλής.
Όμως αποκρύβονται ή αγνοούνται οι κίνδυνοι που μπορεί να ακολουθούν μετά από κάποιο παρατεταμένο διάστημα κατανάλωσης.
Τι μπορεί να κάνετε;
Μπορείτε να κατασκευάσετε πόσιμο όζον με συσκευές που τροφοδοτούνται με καθαρό οξυγόνο με ασφάλεια και πλήρη θεραπευτικά αποτελέσματα.
Από την άλλη η συστηματική χρίση καθημερινά οζονοποιημένου νερού από αέρα της ατμόσφαιρας περιέχει σοβαρούς κινδύνους.

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
• Το όζον είναι ένα εξαιρετικά τοξικό αέριο όταν αναπνέεται. Κατά την παραγωγή του δεν πρέπει να αναπνέεται καθόλου. Γίνεται δε άμεσα αντιληπτό γιατί έχει μια χαρακτηριστική μυρωδιά. Όταν χρησιμοποιείτε για εξωτερική χρίση πρέπει ο χώρος να αερίζεται και σε καμία περίπτωση δεν το αναπνέουμε!

• Όσο πιο θερμή είναι η συσκευή που παράγεται το όζον τόσο λιγότερο παράγετε.

• Όταν το νερό έχει Ph αλκαλικό γιατί είναι πλούσιο σε άλατα δεν διαλύεται καλά το όζον.
• Σε θερμοκρασία πάνω από 4 βαθμούς γίνεται όλο και λιγότερο διαλυτό.
• Το φώς και η θερμότητα το διασπούν ταχύτατα σε οξυγόνο
• Το όζον για εσωτερική χρίση πρέπει να παρασκευάζεται από καθαρό ιατρικό οξυγόνο.

Dr ΖΑΓΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ©