Στοιχεία που δημιουργούν την συνιστώσα της παθολογίας

Τα παρακάτω ευρήματα, αποτελούν τα δομικά στοιχεία της βαθύτερης δυσλειτουργίας του οργανισμού που οδηγούν στην έκφραση των παθολογικών συμπτωμάτων και στην γενικότερη διαταραχή της υγείας.

Το καθένα από αυτά μπορεί να υπάρχει σε ένα μεγάλο φάσμα παθολογιών.
Γ’ αυτό είναι σημαντικό το πώς το καθένα από αυτά αλιλεπιδρά με τον εκάστοτε οργανισμό και την ένταση παρουσιάζει. 
Έτσι ακριβώς ίδιες αιτίες δυσλειτουργίας σε διαφορετικούς ανθρώπους να προκαλούν διαφορετικές εικόνες παθολογίας ανάλογα με γενετικό και το επιγενετικό τους υπόστρωμα.

Ο τρόπος ζωής  παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πως οργανικά αίτια μπορούν να εκδηλώνονται διαφορετικά ανάλογα με κάποιες συνήθειες.
Αν για παράδειγμα ένα άτομο κάνει σωματική άσκηση ή όχι, αν τρώει συγκριμένες ποσότητες φρούτων και λαχανικών ή ακόμη από την ποιότητα τροφής και νερού που καταναλώνει, καθώς και την ποιότητα του αέρα που αναπνέει.

Σε αυτά περιλαμβάνετε και ο ψυχισμός, με κύριο λόγω τον τρόπο σκέψεις και θεώρησης της καθημερινής μας πραγματικότητας. Αρνητικές πεποιθήσεις μπορούν να είναι αιτία πολλών συμπτωμάτων ή ακόμη να εγκαταστήσουν οργανικές παθολογίες.

Το καθένα από τα παρακάτω στοιχειά, εκτός από την συγκεκριμένη διαταραχή της περιοχής που εγκαθίσταται ή που πηγάζει, έχει επίδραση στην ολότητα της λειτουργίας του οργανισμού.

Ο προσδιορισμός τους είναι σημαντικό ώστε να εντοπισθούν και να αρθούν το κατά δύναμη ώστε να μπορέσει ο οργανισμός να ανακτήσει την ισορροπία του με  ή χωρίς υποβοήθηση.

!ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ !