English inmedis

 

 

 

Τί είναι η ολοκληρωμένη ιατρική προσέγγιση

Πώς δρά ο βελονισμός

Ασθένειες & συμπτώματα που ο βελονισμός & η φυτοθεραπεία μπορεί να βελτιώσει ή να θεραπεύσει

Θεραπείες

Λειτουργικό τεστ

Τεστ που μπορούν να πραγματοποιηθούν

Ηπια θεραπεία πόνου

Διατροφική θεραπεία

Βασικές προϋποθέσεις υγείας

Περισσότερα..

 
 
 

 

 

Θεραπείες


 • ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΥΠΕΡΠΛΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΙΠΩΔΟΥΣ ΙΣΤΟΥ

  (Παχυσαρκία - Τοπικό Πάχος - Κυτταρίτιδα - Λιποδυστροφίες)
  Είναι γνωστό ότι ακόμη και αυστηρές δίαιτες δεν μπορούν να μειώσουν σε ορισμένες περιοχές το τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα. Με τη μέθοδο της ηλεκτρολιπόλυσης με βελόνα, καταφέρνουμε να ενεργοποιήσουμε ανώδυνα το μεταβολισμό του λιπώδους ιστού με αποτέλεσμα την ταχύτατη λιπόλυση, σύσφιξη και αδυνάτισμα ή τη μείωση της κυτταρίτιδας τοπικά.

  Η ταυτόχρονη σύσφιξη και λεμφοπαροχέτευση εφαρμόζεται, ώστε να εμποδίσουμε τη χαλάρωση και την κατακράτηση υγρών. Τα αποτελέσματα φαίνονται από την πρώτη θεραπεία και φθάνουν συνήθως σε απώλεια περίπου ενός εκατοστού της αρχικής περιμέτρου από την πρώτη εφαρμογή.

  Αν είναι απαραίτητο γίνεται περαιτέρω θεραπεία με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας. Κατ' αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνονται εκπληκτικά αποτελέσματα σε μικρό χρονικό διάστημα με ελάχιστη προσπάθεια και με οικονομικό τρόπο.

 • ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΦΛΕΒΟΤΟΝΩΣΗ

  Βελτιώνει την τοπική και την γενικότερη κυκλοφορία των άκρων. Ετσι υποχωρούν τα επώδυνα συμπτώματα βελτιώνοντας ταυτόχρονα την αισθητική της περιοχής.

 • ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

  Με αυτή τη μέθοδο επιτυγχάνουμε την τοποθέτηση μιας μικρής ποσότητας φαρμάκου, μέσω μιας ειδικά λεπτής βελόνης στην περιοχή ή κοντά σε αυτή που παρουσιάζει πρόβλημα. Έτσι επιτυγχάνουμε μεγάλη συγκέντρωση της ενεργούς φαρμακευτικά ουσίας στην πάσχουσα περιοχή, πράγμα αδύνατο με την συστηματική χορήγηση λόγω της υψηλής τοξικότητας που θα παρουσίαζε. Ταυτόχρονα διεγείρεται το δέρμα πλούσιο σε νευρικές απολήξεις επιτυγχάνοντας επιπλέον ένα έντονο ρεφλεξολογικό αποτέλεσμα.

 • ΑΛΛΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

  RIFE ELECTROMAGNETIC THERAPY
  HOULDA CLARK – ZAPERS SYSTEM THERAPY
  ΑΥΤΟΑΙΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
  ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ

 • ΦΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

  Η σύγχρονη φυτοθεραπεία αποτελεί την εξέλιξη της παλαιάς βοτανοθεραπείας. Η χρήση των φυτών στη θεραπεία είναι πανάρχαια όσο και ο άνθρωπος. Πάρα πολλά φάρμακα στην αρχική τους προέλευση προέρχονται από φυτά. Ένα παράδειγμα είναι η ασπιρίνη (σαλικυλικό νάτριο) το οποίο κατ’ αρχήν προέρχονταν από το δέντρο Salix alba, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σαλικυλικού οξέος, αλλά χωρίς να παρουσιάζει τις έντονες παρενέργειες της ασπιρίνης. Αυτό, αν και παράδοξο, οφείλεται στο ότι το φυτό δεν περιέχει μόνο την κύρια δραστική ουσία αλλά και άλλες που δρουν συνεργικά, μειώνοντας τις παρενέργειες και αυξάνοντας τη θεραπευτική ισχύ. Η καθαρή χημική ουσία επιδιώκεται από τις βιομηχανίες για λόγους οικονομικούς και για κατοχύρωση της χημικής φόρμουλας. Από την άλλη πλευρά όμως το θεραπευτικό αποτέλεσμα είναι αναμφισβήτητα πιο αποτελεσματικό στα φάρμακα χημικής σύνθεσης ή ημισύνθεσης (μισό χημικό μισό φυσικό). Αυτό έχει σημαντική αξία κυρίως στις οξείες καταστάσεις και σε ελάχιστες χρόνιες. Όταν φθάνουμε όμως στις χρόνιες και εκφυλιστικές παθολογίες, ναι μεν αυτά τα φάρμακα έχουν πιο θεαματική δράση, αλλά συνοδεύονται από έντονες παρενέργειες οδηγώντας έτσι τον οργανισμό σε χρόνιες φαρμακογενείς παθολογίες. Έτσι η φυτοθεραπεία μέσα στην επιστημονική της αντίληψη μπορεί να αποβεί αναντικατάστατη σε μεγάλο μέρος παθολογιών ιδιαίτερα χρόνιου και εκφυλιστικού χαρακτήρα. Σαν σύνοψη μπορούμε να δώσουμε τομείς παθολογιών που έχει εφαρμογή: ΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ - ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - ΠΕΠΤΙΚΟΥ - ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΟΥ - ΗΠΑΤΟΣ - ΧΟΛΗΣ - ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ- ΚΑΡΔΙΟΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΕΣ - ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ - ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ - ΑΝΩΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ - ΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΟ - ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ (Αλλεργίες, αυτοάνοσα, κ.τ.λ.)

 • ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

  Με τη σωστή χρήση των αιθέριων ελαίων μπορούμε να επιδράσουμε στο νευρικό σύστημα ρυθμίζοντάς το. Παρουσιάζουν επίσης έντονη αντιβιοτική και βακτηριοκτόνο δράση. Είναι γνωστό πλέον ότι πολλά αιθέρια έλαια είναι ισχυρότερα από τα πιο ισχυρά βακτηριοκτόνα. Για παράδειγμα, το αιθέριο έλαιο του θυμαριού είναι το ίδιο αποτελεσματικό με την τετρακυκλίνη στην αναστολή του κολοβακτηριδίου. Για να επιλέξουμε σε πιο αιθέριο έλαιο είναι ευαίσθητο το μικρόβιο, πραγματοποιούμε το αρωματόγραμμα που δε διαφέρει σε τίποτε από το κοινό αντιβιόγραμμα, παρά μόνο στο ότι αντί για αντιβιοτικό χρησιμοποιούνται αιθέρια έλαια. Μετά τον εντοπισμό των πιο κατάλληλων χορηγούνται στον ασθενή για εσωτερική χρήση.

 • ΟΡΓΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

  Αποτελεί την εξέλιξη της παλαιάς και επικίνδυνης κυτταροθεραεπείας. Με αυτή την τεχνική δίνεται σε απειροελάχιστες ποσότητες κατάλληλα παρασκευασμένος ο ιστός ή το όργανο που παρουσιάζει πρόβλημα, ώστε να επέλθει ρύθμιση, αναστολή ή διέγερση της λειτουργίας του. Επιτυγχάνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο ουσιαστική αλλαγή στο μεταβολισμό του ιστού - οργάνου και κατά συνέπεια όλου του οργανισμού θεραπεύοντας ή αναζωογονώντας τον. Σε συνδυασμό με άλλες θεραπευτικές μεθόδους μπορούμε να αναστείλουμε εν μέρει τις επιπτώσεις της γήρανσης και να αναζωογονήσουμε τον οργανισμό.

 • ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

  Αποτελεί μια θεραπευτική τεχνική με βαθύτατες επιδράσεις στον οργανισμό. Εδώ χορηγείται η ουσία αραιωμένη και δυναμοποιημένη κατά δεκάδες, εκατοντάδες και χιλιάδες φορές. Τα φάρμακα είναι πάντοτε φυσικής προέλευσης και προέρχονται από προϊόντα των τριών φυσικών βασιλείων (ορυκτού, φυτικού, ζωικού). Τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα δεν παρουσιάζουν σε καμία περίπτωση παρενέργειες, αλλά μερικές φορές μπορούμε να παρατηρήσουμε μια επιδείνωση της συμπτωματολογίας πριν να ακολουθήσει βελτίωση. Σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία αλλά ο ασθενής πρέπει να έλθει σε επαφή με το γιατρό. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας και για κάποιο χρονικό διάστημα που ακολουθεί δεν πρέπει να ληφθούν οι παρακάτω ουσίες ή τροφές, γιατί αφενός εμποδίζουν τη δράση του φαρμάκου αφετέρου μπορούν να εξουδετερώσουν το θεραπευτικό αποτέλεσμα. Αυτά είναι : ΚΑΦΕΣ, ΜΕΝΤΑ, ΓΑΡΥΦΑΛΛΕΛΑΙΟ - ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ (μπαχαρικό), COCA COLA, ΚΑΜΦΟΡΑ, ΝΑΦΘΑΛΙΝΗ, και σε μερικές περιπτώσεις ΞΥΔΙ & ΧΑΜΟΜΗΛΙ.

 • ΗΟΤ(Αιματογενής Οξειδωτική Θεραπεία) - ΟΖΟΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

  Περιοχές που έχει θεραπευτική εφαρμογή η ΗΟΤ: Αιματολογία – Αιμοδυναμική – Αιμόσταση – Ροή του Αίματος – Άμυνα – Μεταβολισμός.
  Απ΄ αυτές τις ενδείξεις φαίνεται ότι η ΗΟΤ έχει σαν κύριο πεδίο δράσης την ΜΙΚΡΟΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ. Παρουσιάζει όλα τα πλεονεκτήματα της οζονοθεραπείας αλλά με πιο μακροχρόνια δράση που την καθιστά ιδανική στις χρόνιες παθήσεις.

  ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΗΟΤ και ΟΖΟΝΤΟΣ:- Περιφερικές και κεντρικές αρτηριακές διαταραχές της Κυκλοφορίας (μετά από Εγκεφαλικό και στην Γηριατρική) - Άτονο έλκος κνήμης – Ηπατοπάθειας (τροφικές – τοξικές και φλεγμονώδεις).
  - Τάση για θρομβώσεις – Ημικρανία – Δερματοπάθειες – χηλοειδή μετά από τραυματισμούς
  - Χρόνιες φλεγμώδεις παθήσεις του εντέρου (Ν. Crohn) – Συμπληρωματική ή Συνοδευτική θεραπεία των όγκων – οφθαλμικές παθήσεις (Διαβητική Αμφιβληστροπάθεια – εκφύλισης της οπτικής θηλής – χοριοειδίτις).
  - Προ και μετεγχειρητικά (επούλωση του τραύματος – κινητοποίηση ασθενούς).
  - Πριν και κατά την ακτινοβολία (κόπωση μετά από ακτινοβολία).
  - Το όζον έχει επιπλέον άμεση αντιφλεγμονώδη δράση και ένδειξη για κοίλες μεσοσπονδυλίων δίσκων, αρθρίτιδα, μυασθένια. Σ. Κατά Πλάκας

  Αντενδείξεις: Πορφυρία – Φωτοευαισθησία (σε UV ακτινοβολία) – οξείες αιμορραγίες
  – Αιμοφιλία – Πυρετός αγνώστου αιτιολογίας – υπερθυροειδισμός.


  

 
inmeds
 
Home | About Us | Υγεία | Αρθρογραφία | Forums | Links | Contact Us
© www.InMedis.gr 2006