Επανάσταση στην Μαγνητική Θεραπεία

Έχει εφαρμογή σε όλες τις φλεγμονώδεις ή/και μολυσματικές εστίες. 

 

 

 

 

  Αρχή Λειτουργίας

   

  Είναι γνωστό ότι αν εκθέσουμε μικροοργανισμούς σε παλλόμενο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο με συχνότητα από 5KHz έως 50KHz και με μια ένταση πεδίου 5 Tesla (50.000 Gauss) οι μικροοργανισμοί θα ελαττωθούν κατά αριθμό σε λιγότερο από 4%. Αυτό συμβαίνει και στην επιφάνια και στο εσωτερικό του δείγματος. Μπορούμε να επιτύχουμε πλήρη αποστείρωση του δείγματος εάν χορηγήσουμε περισσότερο από ένα παλμό. Η κατηγορία των μικροοργανισμών που είναι ευαίσθητη είναι ιοί, βακτήρια, μύκητες, πρωτόζωα και φύκη.

  Όσο πιο αγώγιμο είναι το υλικό τόσο λιγότερο μαγνητικό πεδίο χρειάζεται για να σκοτώσει του μικροοργανισμούς. Δεν έχει ακόμη διευκρινισθεί επακριβώς αν υπάρχει φόνευσει ή απενεργοποίηση των μικροοργανισμών.


  Ενδεικτικές Εφαρμογές κατά Πάθηση

   

  Έχει εφαρμογή σε όλες τις φλεγμονώδεις ή/και μολυσματικές εστίες.

  • ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ: Αρθρίτιδα, Κοίλες δίσκων, τενοντίτιδες, Επικονδυλίτιδες. Περιαρθρίτιδα. Άκανθες. Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα. Μυαλγία. Κάκωση μαλακών μορίων . Λοιμώξεις οστών, αρθρώσεων, μαλακών μορίων.
  • ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ : Νευραλγία τριδύμου, μυαλγίας, οπτική νευρίτιδα, πάρεση προσωπικού νεύρου. Μυαλγία.
  • ΟΥΡΟΛΟΓΙΑ: ουρολοιμώξεις. Νεφρίτιδα λοιμώδης. Ουρηθρίτιδα.
  • ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ Κολπίτιδα, τραχηλίτιδα, εξαρτιματίτιδα, λοιμώξεις εξωτερικών γεννητικών οργάνων.
  • ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ: Πνευμονία, βρογχίτιδα.
  • ΩΡΛ: Λαρυγγίτιδα, ρινοκολπίτιδα, ρινίτιδα, Αμυγδαλίτιδα.
  • ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: δοθιήνωση, άτωνα έλκη. Αποστήματα. Ακμή.
  • ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ: αποστήματα, ουλίτιδα, στεφανίτιδα.
  • ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ: σε πειραματόζωα προκαλεί συρρίκνωση των όγκων.


  Τεχνικές και πρωτόκολλα εφαρμογής

   

  Το Bio-AMF Generator 4T είναι μια συσκευή που συνδυάζει δύο κύριες δράσεις η πρώτη είναι μια άμεση αντιφλεγμονώδη που εμφανίζεται από το πρώτο λεπτό εφαρμογής και η άλλη η αντιμικροβιακή.

  Ο χειρισμός της συσκευής είναι πολύ απλός τοποθετούμε το πηνίο πάνω από την πάσχουσα περιοχή και ανοίγουμε τον διακόπτη ισχύος. Η ταχύτητα επανάληψης των παλμών μπορεί να ρυθμιστή ανάλογα με την περίπτωση. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι στην πιο υψηλή ταχύτητα δεν επιτυγχάνουμε πλήρη φόρτιση του πυκνωτή και το πεδίο που παράγεται είναι ελαφρώς ελαττωμένο.

  Ο χρόνος εφαρμογής κυμαίνεται από 2 λεπτά μέχρι 30 λεπτά. Ανάλογα το σημείο που μας ενδιαφέρει. Έτσι για παράδειγμα σε ένα γόνατο θα χρειασθεί από 5 έως και 15 λεπτά για την κάθε επιφάνια. Μια άκανθα πτέρνας μπορεί να χρειασθεί περίπου 20 λεπτά. Σε μυϊκό πόνο μπορεί να χρειασθούν και 30 λεπτά. Σε περίπτωση οσφιοισχιαλγίας 30’.

  Σε περίπτωση λοιμώξεις για παράδειγμα αμυγδαλίτιδα ο χρόνος κυμαίνεται ανάλογα αν έχουμε εσωτερική έκθεση ή εξωτερική ανάλογα με το πηνίο. Έτσι ο χρόνος μπορεί να είναι από 5 λεπτά έως και 15-20 λεπτά. Σημαντικό ρόλο παίζει η ένταση του προβλήματος και το βάθος που βρίσκεται δεδομένου του ότι η ένταση του μαγνητικού πεδίου ελαττώνεται σημαντικά με την απόσταση

   

  Η ένταση και συχνότητα επανάληψη μπορεί να είναι σχεδόν πάντοτε στο μέγιστο ή κοντά σε αυτό. Ρυθμίζουμε ανάλογα πάντοτε με την ευαισθησία του ασθενούς και με το βάθος και την ένταση που θέλουμε να φθάσουμε. Όσο μεγαλύτερη η ένταση του πεδίου τόσο πιο γρήγορο και άμεσο αποτέλεσμα επιτυγχάνουμε

   


  Υπάρχουν παρενέργειες ή κάποιοι κίνδυνοι;


  Κατηγορηματικά όχι, αλλά απαγορεύεται η χρήση σε εγκύους και σε όσους έχει τοποθετηθεί βηματοδότης.

   

  Για αναλυτικές πληροφορίες διατίθενται τα εγχυρίδια του μηχανίματος σε μορφή PDF.

   

  Ελληνικά / English