Θεραπευτικές & Διαγνωστικές Μέδοθοι

Τοπική διήθηση με την τεχνική της υγράς βελόνης για την απενεργοποίηση των επώδυνων σημείων και των σημείων σκανδάλης. 

Τι είναι;
Είναι μία τεχνική που επιτρέπει τον επιτυχή χειρισμό των μυοπεριτονιακών συνδρόμων, καθώς και γενικότερα των επώδυνων σημείων και των σημείων σκανδάλης στα μυϊκά επώδυνα σύνδρομα και στο ινομυαλγικό σύνδρομο.
Σαν γενικότερη τεχνική διήθησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά επώδυνα σύνδρομα και παθήσεις.

 

Πως γίνεται;
Η διαδικασία έγκειται στον ακριβή εντοπισμό του δυσλειτουργικού τμήματος και στον ακριβέστατο εντοπισμό του σημείου με ακρίβεια χιλιοστού (*). Στην συνέχεια γίνεται διήθηση του σημείου με μικρή ποσότητα προκαϊνης που μπορεί να συνδυασθεί ανάλογα την περίπτωση με μικρή ποσότητα μείγματος οξυγόνου/όζοντος(Ο2/3).

 

Το αποτέλεσμα είναι ακαριαίο και η τεχνική δεν παρουσιάζει παρενέργειες ή επιπλοκές. Σπάνια μπορεί να έχουμε για λίγες ημέρες μικρή μελανιά (επιδερμικό μικροαιμάτωμα) που υποχωρεί χωρίς να αφήσει καμία ενόχληση.

 

(*) Ο εντοπισμός γίνεται με θερμογραφία της περιοχής στην συνέχει για μεγαλύτερη ακρίβεια, αλγομετρική ή και ηλεκτροδερμική εντόπιση. Τελικά με ψηλάφηση καθορίζουμε το βάθος και την γωνία πρόσβασης στο σημείο ή και με την βοήθεια υπερηχογράφου.

 

Τι είναι και τι κάνει η ουσία που χρησιμοποιούμαι;
Η Νοβοκαϊνη (προκαϊνη) είναι μια ουσία που ανακαλιφθηκε το 1905. Εχει αναισθητική δράση αλλά όχι μόνο. Μεταβολίζεται και διασπάτε τοπικά κατά 98% και μετατρέπεται σε PAB (= βιταμίνη Η1) και σε διεθιλ-αμινοεθανώλη. Και οι δύο είναι ουσίες εξαιρετικά ωφέλιμες στον οργανισμό με τροφική , σπασμολυτική και ρυθμιστική δράση στο φυτικό νευρικό σύστημα. Ταυτόχρονα βοηθά στην ρύθμιση και αποκατάσταση του ηλεκτρικού δυναμικού της κυτταρικής μεμβράνης και στην επανεργοποίηση της φυσιολογικής λειτουργίας του ιστού.

 

Λόγω αυτών των ιδιοτήτων έχει χρησιμοποιηθεί για μισό αιώνα σαν ουσία με αντιγηραντικές και προστατευτικές ιδιότητες.

 

Πονάει;
Η τεχνική ουσιαστικά είναι ανώδυνη. Οπωσδήποτε πόνος προκληθεί προέρχεται από το πάσχον σημείο και όχι από την τεχνική αυτή κάθε αυτή. Δεδομένου ότι η δράση της είναι άμεση ο οποιοσδήποτε πόνος προκληθεί υποχωρεί σε δευτερόλεπτα.


Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι ειδικού τύπου ατραυματικές / ανώδυνες και πολύ λεπτές σαν βελόνες βελονισμού.

 

Υπάρχουν Παρενέργειες;
Δεν έχουν αναφερθεί ουσιαστικές παρενέργειες. Σπάνια μπορεί να έχουμε αλλεργική αντίδραση όπως σε οτιδήποτε άλλο.